fredag, november 13, 2009

BBC Master Chef Live 2009 London

BBC Masterchef Live Good Food Production är en professionell mässa som hålls i Olympia kongress center i London varje år i november. I år hade även JSBA Japan Sake Brewers Association och EAT-Japan en egen paviljong kallad "Oishii Pavillion" med syfte att främja Japansk mat & dryckeskultur. Naturligtvis var Akebono där och bevakade sina intressen. Förutom all sake som fanns att smaka, så gjorde Mr. Masuda-sanTsukinokatsura brewery en mycket bra presentation om sake och Mr. Masuda från Masuizumi glänste med sin kunskap (heter alla japaner Masuda?). En alldeles speciell profil i branchen är min vän Mr. Philip Harper, den enda icke japan i världen som erhållit titeln Toji (bryggmästare). Philip´s sake är sååååå... grymt bra. I "Oishii paviljongen" var det också ett antal matlagnings framträdande med Mr. Ken Kawazumi, rektor på Tokyo Sushi Academy i spetsen. Kawazumi-san är en av de bästa Sushikockarna i världen, han var dessutom här i Sverige för några år sedan på Yasuragi Hasseludden och lärde ut en del av sina knep. Även chefskocken från London baserade restaurangen SAKI visde sina färdigheter i "Shojin Ryori" vegetarisk matlagning. Njut !!!


Olympia exhibition center


Oishii Pavillion


JSBA Sake


Heiwa-san


Philip Harper


Masuda-san Tsukinokatsura


Masuda-san Masuizumi


Ken Kawazumi








Saki Chef




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar