Vilket skönt
"gäng", Lena & Börje, Jeanette & Peter samt
Öjvind "fra Norge". Ett gäng gourmander att förföra och lotsa runt i
Tokyos förtrollade och spännande kulinariska värld. Det blev en sen kväll på
Yuian med mycket snack om mat och dryck med höga förväntningar inför veckan, och sånt sporrar en guide som varit i
Japan 49 gånger under de senaste
19 åren. Efter frukost på
Keijo Plaza i Shinjuku stod köksdistriket
"Kappabashi" på programmet, en orgie av köksutensilier med många sköna kommentarer om hur mycket man ville köpa med hem och inreda det egna köket med.
Asakusa som ligger granne med
Kappabashi hör liksom till att besöka när man ändå är i området framförallt för templet
Sensoji och shopping gatan
Nakamise. En 10 minuters promenad därifrån ligger
Ameyayokocho i
Ueno med sina många restauranger och butiker. Min
Kaiten sushi favorit där blev gruppens först lunch stopp. Det gäller att
"maxa" upplevelserna första dagen så
Akihabara Elektric Town och det fantasiska elektronik huset
Yodoyabashi Camera fick besök direkt efter lunchen. Jag tänker inte avslöja vilka
"gadgets" som inköptes.
Anago Kanzake Ginza Hakarime är en favorit
Izakaya som specialiserat sig på ål och fisk, så det blev onsdagens naturliga middagsval.
Ål på längden och tvären med
8 olika sake till satt som en sportsmäck i den ljumma natten !!

Morgon över Shinjuku

Kappabashi "köksdistriktet"

Knivar kanske...


Asakusa Nakamise dori








Kaiten Sushi i Ueno





Ameyayokocho marknad




Akihabara



Anago Kanzake Ginza Hakarime





Inga kommentarer:
Skicka en kommentar